Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Λήψη προληπτικών μέτρων για μείωση κουνουπιών, οργανωμένοι ψεκασμοί από Δήμο Πετρούπολης και συμβολή των Δημοτών



Επειδή τα κουνούπια αποτελούν φορείς μετάδοσης σοβαρών λοιμωδών νόσων,
όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος μας οργάνωσε πρόγραμμα ψεκασμών μέσω σύμβασης που υπογράφηκε με εξειδικευμένο πιστοποιημένο συνεργείο.

Οι ψεκασμοί για να είναι αποτελεσματικοί στοχεύουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών κατά τα διάφορα στάδια ωρίμανσης τους και εκτελούνται ανά μήνα, αρχομένου από τον Απρίλιο με διάρκεια έως τον Οκτώβριο, τόσο στα φρεάτια ομβρίων όσο και σε άλλους δημόσιους χώρους, που παρατηρείται ανάπτυξη πληθυσμών τους.

Συστήνεται και στους δημότες μας να συμβάλουν με προληπτικά μέτρα στους χώρους τους, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Επισημαίνεται ότι είναι πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της αύξησης του πληθυσμού τους, και προτού αυτά ακμάσουν, να υπάρξει φροντίδα ώστε να μειωθούν κατά το μέγιστο δυνατόν οι εστίες όπου τα κουνούπια πολλαπλασιάζονται.


Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να καθαριστούν σε κήπους, αυλές, μπαλκόνια και σε κάθε υπαίθριο χώρο (επίσης τα πεζοδρόμια, κράσπεδα και ρείθρα αποτελούν ευθύνη των παρόδιων ιδιοκτητών), όλες οι εστίες στάσιμου νερού, χώροι με πεσμένα φύλλα δέντρων, χόρτα και ακούρευτα γρασίδια, εστίες βούρκου και αποσύνθεσης οργανικού υλικού, πιατάκια από γλάστρες, βαρέλια, κουβάδες, λεκάνες, υδρορροές, φρεάτια, εγκαταλειμμένα λάστιχα αυτοκινήτων, να επιδιορθωθούν τυχών διαρροές βρυσών ή ποτιστικών σωληνώσεων σε ανοικτό χώρο, κ.λπ. 



Στα σπίτια (και κυρίως σε μονοκατοικίες, υπόγεια, ισόγεια, χαμηλοί όροφοι) θα 
πρέπει να τοποθετηθούν σε παράθυρα και πόρτες, σίτες που να μην επιτρέπουν 
την είσοδο των κουνουπιών σε αυτά.





Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στα :
- Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ),

(ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ)
- Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια
- Φυλλάδιο : Προστασία από τα κουνούπια
Υπουργείο Αγροτ.Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εγκεκριμένα βιοκτόνα κουνουπιών


ΔΗΜΟΣ  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ