Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Δυναμικό Μήνυμα των Κορυφαίων του Βόλεϊ, στην Βία !!!



Σπουδαίο μήνυμα κατά της βίας, έστειλαν θρυλικές μορφές του βόλεϊ που βρέθηκαν και πάλι μαζί στο κλειστό Γυμναστήριο της Πετρούπολης «Νίκος Παξιμαδάς» μέσα σε κλίμα χαράς, νοσταλγίας και συναισθηματικής φόρτισης.

Ο Δήμος Πετρούπολης στα πλαίσια της «Αθλητικής Άνοιξης» παρουσίασε σε μία ξεχωριστή βραδιά αγώνα μεταξύ των κόκκινων – πράσινων, πράσινων - κόκκινων (Παλαιμάχων αθλητών των ΟΣΦΠ και ΠΑΟ) στέλνοντας μήνυμα κατά της βίας στα γήπεδα. Στην εκδήλωση που ήταν μια έμπνευση και πρωτοβουλία του μεγάλου άσσου του ελληνικού βόλεϊ, αλλά και υπαλλήλου του Δήμου μας, Σωτήρη Αμαριανάκη, η ιστορία του ελληνικού βόλεϊ μπλόκαρε και κάρφωσε τη βία, πάσαρε βοήθεια και έδειξε την άμυνα της στα κοινωνικά προβλήματα.


Η Δημοτική Αρχή φέτος θέλοντας να αναδείξει ότι ο αθλητισμός για να μπορέσει να αγκαλιάσει πλατιά τους νέους, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, όλο το λαό θα πρέπει να βασίζεται στην γενναία, κρατική χρηματοδότηση, μακριά από κάθε λογής χορηγούς “έντυσε” τη διοργάνωση με το σύνθημα: Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Στα πλαίσια της “Αθλητικής Άνοιξης” διοργανώθηκε και ο φιλικός αγώνας κατά της βίας. Στόχος ήταν να αναδειχθεί ότι αφενός όσα διαδραματίζονται μέσα στην αρένα των γηπέδων και στις κερκίδες είναι όλα όσα προγραμματίζουν οι πολυεθνικές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, συνεπικουρούμενοι χρόνια τώρα από τη σημερινή και τις εκάστοτε κυβερνήσεις και αφετέρου ότι ο εκδημοκρατισμός και η εξυγίανση του αθλητισμού θα πρέπει να περάσει μέσα από την Παιδεία και έτσι να δοθεί βάρος και στον αθλητισμό. Όπως, μάλιστα, δήλωσε και ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, «ο νέος άνθρωπος δε βγαίνει νικητής στη ζωή όταν νικήσει η ομάδα του, αλλά όταν ο ίδιος καταφέρει με τη δράση του να διεκδικήσει τις κατακτήσεις που του οφείλονται». 

Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά βρέθηκαν ενωμένοι στον αγωνιστικό χώρο οι «Πρασινοκόκκινοι» και οι «Κοκκινοπράσινοι» να θυμούνται ιστορίες από τις μεγάλες αναμετρήσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και να δίνουν το πιο ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας και του φανατισμού. Παράλληλα χειροκροτήθηκαν θερμά από τους φίλους του αθλήματος αλλά και τα πολλά παιδιά που πήγαν στο γήπεδο για να τους θαυμάσουν από κοντά, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλαν ώστε να μαζευτούν τρόφιμα για την Δημοτική Αποθήκη της Πετρούπολης.

Στο φιλικό ματς που έληξε με 1-1 έδωσαν το παρών οι Αμαριανάκης, Μιχαλόπουλος, Γκιούρδας, Φάκας, Τερζάκης, Μουστακίδης, Θεοδωρίδης, Καζάζης Δ., Καζάζης Στ., Ντράγκοβιτς, Ξεροβάσιλας, Κουρνέτας, Τριανταφυλλίδης, Μηνούδης, Ψάρας, Χατζηαντωνίου, Μηνούδης, Καραμαρούδης, Οικονόμου, Ανδρεόπουλος, Δημητριάδης, Ζακυνθινός, Μαυράκης και Σπανός. Προπονητές ήταν οι Λάιος, Πολύζος, Γεωργαντής και Ηλιόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Σίμος Ευάγγελος, ο πρόεδρος του Δ.Σ, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης, ο νυν πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος, καθώς και μέλη της ΕΟΠΕ, ο πρόεδρος της κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος και ο α΄ αντιπρόεδρος, Γιώργος Κατσαρός και πολλοί αθλητές καθώς μέλη σωματείων.


ΔΗΜΟΣ  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ