Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Πλημμύρισαν με Άρωμα Χίου'' το Χαϊδάρι !!!

Το απόγευμα της 14ης Γενάρη 2018, η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου φιλοξένησε την εκδήλωση για

την κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής, ''Το Πυργί Χίου''.

Για μια ακόμη χρονιά, επικράτησε το αδιαχώρητο από κόσμο, αφού εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου, προσήλθαν να δώσουν δυναμικό ''παρών'' στο πλευρό του και σε μια "ζεστή" ατμόσφαιρα.
Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Γεώργιος Φραγκιαδάκης, δίνοντας πολλές ευχές σε όλους!

Η πρόεδρος Κα Μαρία Μπρη –Παπαμακαρίου, απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τους πολυπληθείς φίλους του Συλλόγου, έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά ,κάλεσε τους νέους να είναι κοντά του και αναφέρθηκε συντόμως στις πλούσιες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη των μελών του τη χρονιά που έφυγε !!!

Ιδιαίτερα, ανέφερε πως ο Σύλλογος παρά την οικονομική κρίση και αυτή τη χρόνια θα συνεχίσει να υπηρετεί με πείσμα τους στόχους του, που είναι η ενίσχυση, καλλιέργεια και ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας του Πυργίου και της Χίου, μέσα από την αναβίωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων της πατρίδας μας.

Ακούστηκαν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια από την χορωδία του Ωδείου Χαϊδαρίου και την χορευτική ομάδα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας του Ωδείου, κυρίας Ντόρις Κούνη-Θεοτοκά(πιάνο) και του καθηγητή του Ωδείου, κυρίου Κώστα Σταυρίδη(κιθάρα) έδωσαν ένα εντονότερο εορταστικό χρώμα στην εκδήλωση.

Η Χορευτική ομάδα του Συλλόγου, ντυμένη με τις παραδοσιακές Πυργούσικες φορεσιές,καταχειροκροτήθηκε, και ομόρφυνε την εκδήλωση, χορεύοντας τον ''Πυργούσικο'' αλλά και άλλους χορούς!!!

Ο Σύλλογος βράβευσε με τιμητική πλακέτα την Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας Πυργίου, για την εθελοντική δραστηριότητα και προσφορά της, τόσο στο φυτικό κεφάλαιο του Πυργίου και του νησιού,όσο και στην κοινωνία. 

Σε όλους τους Πυργούσους-νέους φοιτητές, δόθηκε τιμητικός έπαινος με συμβολικό δώρο και ένα από τα βιβλία του ομότιμου καθηγητή, κυρίου Λαυρεντίου Δελασούδα, ο οποίος το πρόσφερε συμβολικά στα παιδιά και τίμησε την εκδήλωση.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, δεκάδες εκπρόσωποι αρχών, φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και εκπροσώπων του Μ.Μ.Ε.

Οι περισσότεροι απ' αυτούς, τίμησαν και με ιδιαίτερη ομιλία τους την εκδήλωση, αναφερόμενοι στην μεγάλη προσφορά του συλλόγου, στο πολιτιστικό και κοινωνικό ''γίγνεσθαι'' της Χίου και του Χαϊδαρίου.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση,
την φίλη και πρόεδρο του Συλλόγου, 
Μαρία Μπρη Παπαμακαρίου